Den andra färden (från källan av österdalälven till Siljan)

Peter Hampus
Test av målgång

Test av målgång

Här kommer jag gå i mål om knappt två månader enligt min plan. Jag kände mig sugen på att testa denna kalla junikväll. Det kändes bra. Undrar hur trött jag kommer vara i kroppen efter mina 35-40 mil i båten.

Weiterlesen →


Peter Hampus
Förberedande träning

Förberedande träning

Jag är ju en nybörjare vad gäller paddling. Men jag hoppas hinna få tillräckligt med kunskaper och erfarenheter för att genomföra mitt äventyr säkert.Därför tar jag varje chans nu under våren att öva. Vintern höll sitt grepp länge så träningen kom igång sent. Det är fortfarande kallt i vattnet, och jag har ännu inte skaffat torrdräkt. Förmodligen skulle det vara bra att ha, både ur bekvämlighetssynpunkt men även med tanke på säkerheten. Vid senaste paddlingstillfället jag var med på vid Pampas med gänget från Melker blåste det upp och haglade precis innan vi skulle lägga i kajakerna. Det var lite pirrigt...

Weiterlesen →


Peter Hampus
Vad är egentligen ett äventyr?

Vad är egentligen ett äventyr?

Vad räknas som ett äventyr? När jag jämför min inställning till äventyr med de andra deltagarna i Adventure Academy inser jag att ambitionsnivån skiljer sig en del. Någon kommer att vandra ensam i Sarek i 14 dagar och bära med sig alla förnödenheter, äta mygg och dricka myrvatten. En annan ska springa sex marathons sex dagar på raken och bära med sig all mat och energi som behövs under alla loppen. Ytterligare en ska släpa en surfingbräda på cykeln och cykla längs Spaniens kust för att kombinera surf och cykel i över 100 mil, och en annan ska vandra ensam...

Weiterlesen →


Peter Hampus

Nu har säsongen startat

Jag ska vara helt ärlig gällande min paddelpremiär. Det var jobbigt. Och det väckte en hel del tankar.   Om jag räknat rätt kommer min paddling längs Österdalälven bli cirka 35 mil. Idag paddlade jag drygt en mil och det tog mig knappt två timmar. Jag kommer behöva hålla på cirka 70 timmar om jag håller samma fart som i dag. Jag vet inte om 6,3 km/h är en rimlig fart. Visserligen kommer jag paddla medströms, men jag antar att jag kommer att stöta på forsar, vattenfall, grunda partier mm där jag inte kan paddla utan måste kliva ur och...

Weiterlesen →

Neueste Artikel