Klarälven till Västerhavet - 17. heinäkuuta - da 10: Södra Värmlandsnäs - Lurö (25,0 km)

Klarälven till Västerhavet - 17 juli - dag 10: Södra Värmlandsnäs -  Lurö (25,0 km)

hei!

Idag var tanken att vi skulle komma långt. Klockan var ställd på för oss en tidig tid: 08:20. 

Efter en kortare frukost och morgonbad lämnade vi vår nattplats klockan 10:30 vilket var rekordtidigt på hela denna tur. 

Nattens lägerplats.

Trots att vi sitter i kajakerna mycket längre nu än vad vi gjorde i Klarälven förflyttar vi oss inte alls lika fort. 1 mil som tidigare tog en bit över en timme har de senaste dagarna tagit närmare tre timmar. Vad detta beror på är vi inte helt säkra. Är det strömt i vattnet? Är det vinden? Mäter vi fel avstånd på kartan? Eller paddlar vi helt enkelt långsammare?

Hur som helst känner vi oss välmående och starka men det är klart att det tär på sint när det tar så lång tid att komma fram.

Dagens paddling började som sagt vid södra Värmlandsnäs och fortsatte mot Lurö skärgård. Tanken var att vi skulle ta oss över den öppna passage på cirka åtta kilometer mellan Lurö och Kållandsö för att sedan fortsätta ned mot Hindens rev. 

Kinnekulle kan skymtas i horisonten.

Däremot förblev detta endast en dröm då vädret för första gången på denna tur sätter käppar i hjulet för våra planer. Vinden tilltog under eftermiddagen och blev för stark för att möjliggöra en säker överfart. 

Istället för en paddlingskväll i vanlig regi, slog vi läger på sydligaste Lurö precis intill fyren som finns här. Tanken för morgondagen är att invänta gynnsammare förhållanden för att sedan tuffa vidare mot Vänersborg. 

Fyrhuset vid Lurös södra udde.

Hursomhelst råder det ingen nöd på oss. Omgivningen är vacker och sällskapet trevligt. Nu väntar ett riktig god natts sömn inför de kommande dagarnas paddling.

Sain kaiken,

//William 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published