Den andra färden (från källan av österdalälven till Siljan)

Peter Hampus
Sista dagen på Den andra färden

Sista dagen på Den andra färden

Den sista dagen bjöd på oväntad dramatik i en kohage. Men jag tog mig ut helskinnad och klarade att avsluta paddlingen av Österdalälvens 30 mil mellan Idre och Djurås på fem dagar. 

Read more →


Peter Hampus
Näst sista dagen?

Näst sista dagen?

Det som kan vara näst sista fagen på mitt paddeläventyr innehöll släpa kanot, forsränning, oväder och härliga vänner. (Foto: Martin Litens)    

Read more →


Peter Hampus
Den jobbigaste dagen …

Den jobbigaste dagen …

Enligt min pulsklocka har den här dagen varit jobbigast hittills. Jag förstår inte varför. Visst har jag fått gå en del och dra kajaken även idag men jag har fått mycket gratis i snabba forsar. 

Read more →


Peter Hampus
En lååååång färd till fots

En lååååång färd till fots

Idag kom jag bara 30 km trots att jag höll igång i 9,5 timmar. Ett fasligt slit förbi dammar, genom skog och över stenrösen. Jag paddlade vara 10 km men gick eller bar kajaken 20 km.  Den goda nyheten är att skäddan är hel igen. Jag pillade på både reglaget och skäddan och såg att en sten hade kikat fast sig precis i mynningen. Emil från Melker ringde mig kort därefter då jag hade kontaktat honom för att få hjälp och han berättade att det jag just gjort - nämligen pillat bort grus - är den typiska skäddareparationen. Ett kreditkort är...

Read more →

Recent articles