Melker of Sweden lanserar banbrytande havskajak av biobaserad lättviktskomposit - Premiärvisas under Båtmässan i Göteborg 4 - 12e Februari

Melker of Sweden Launches Groundbreaking Ocean Kayak Made of Bio-Based Lightweight Composite - Premiering at the Gothenburg Boat Show on February 4 - 12th.

Melker of Sweden startade 2015 och är ett svenskt varumärke inom vattensport som de senaste åren tagit platsen som det mest framstående företaget inom vattensport, med stort fokus på design, hållbarhet och innovation. Företaget var först i världen med att 3D-printa en kajak i ett stycke med helt återvinningsbara och biobaserade material. Nu tar företaget nästa steg och lanserar den första havskajaken i full storlek byggd av biobaserad lättviktskomposit. Kajaken kommer ut på marknaden redan under 2023 och prototypen är utvecklad och tillverkad i Sverige.

– Nyligen visade vi upp den första prototypen på en branschmässa i Lyon där den fick ett riktigt bra mottagande och nu premiärvisar vi kajaken i Sverige under Båtmässan i Göteborg den 4 - 12e Februari. Första steget är att under 2023 lansera vår storsäljare Melker Rödlöga i det nya biobaserade lättviktsmaterialet och sedan planerar vi att lansera fler modeller löpande, säger vd:n och grundaren Pelle Stafshede.

Sedan starten av Melker of Sweden har Pelle Stafshede haft visionen att kunna tillverka världens vackraste, helt biobaserade och cirkulära havskajaker – utan att göra avkall på funktion, kvalitet och vikt.

Melker of Swedens ambition har sedan start varit att ha produktionen i Sverige och nu är det på god väg att realiseras.

– Melker är ett välkänt varumärke, är etablerade internationellt och nu har vi säkerställt både tillverkningsprocess och material. Vi har kommit riktigt långt med våra planer för egen produktion i Sverige och vi har samlat unik kompetens inom forskning, utveckling och produktion på hemmaplan, säger Pelle Stafshede.

 

Flax, cork and bio based resin

 

- - -

 

Melker of Sweden

 

Melker of Sweden grundades 2015 på Hammarö i Värmland och är en tillverkare av hållbara och innovativa produkter för vattensport som kajaker, paddelbrädor och tillbehör.

 

Genom att ständigt pressa gränserna för hållbarhet, hantverk, design och innovation har Melker of Sweden blivit det mest erkända företaget inom vattensport i Sverige. Företaget har hedrats av den internationella paddlesportsindustrin och branschkollegor, samt har mottagit flera priser, såsom German Design Award och Svensk Form, för sina tidlöst vackra och hållbara produkter framtagna för en aktiv och medveten livsstil.

 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published