Klarälven till Västerhavet - 8 juli - dag 1: Sysslebäck - Branäs (13,1 km)

Klarälven till Västerhavet - 8 juli - dag 1: Sysslebäck - Branäs (13,1 km)

Hej!

Idag var dagen då vårt stora äventyr började! Startskottet för turen gick under förmiddagen då bilen lastades färdigt från Pampas marina med våra kommande äventyrskompanjoner, tre stycken Melkerkajker av typen Rödlöga. 

Efter flertal timmar bilresande med iver i kroppen kom vi äntligen fram till ett stillsamt Sysslebäck i hjärtat av norra Värmland. Här rinner den mytomspunna Klarälven som en pulsåder fastkilad mellan de omgivande bergsryggarna.

Efter ett kortare besök i den lokala matbutiken, där vi fyllde på med nödvändig proviant inför de första paddlingsdagarna, begav vi oss till en liten strand precis intill älven som vi blivit rekommenderade av expediten i kassan att stöta loss ifrån. Innan vi hoppade ut i den soldränkta dalgången från kvällsljummet solsken kokade vi ihop en kortare måltid bestående av snabbmakaroner, crème fraiche och makrill, vilken gourmet! 

Till slut återstod det bara att ta de första paddeltagen. Med längtan efter äventyr i sinnet vinkade vi hastigt adjö till föräldrar och vänner som kommit för att önska oss lycka till och säga hejdå. 

Början på Klarälven

Den första sträckan kan kort beskrivas som magisk. I stilla takt förde Klarälven oss nedströms förbi frodig vegetation, bergsmassiv samt en och annan fiskare i en alldeles stillsam kväll. 

Nu har vi slagit läger för kvällen strax söder om Branäs på ett gräsbeklätt sandrev i hopp om en god natts sömn. 

Med det sagt tackar vi för idag!

Paddlingshälsningar,

William

#Melkermoment

 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published