Klarälven till Västerhavet - 9 juli - dag 2: Branäs - Björby (35,7 km)

Klarälven till Västerhavet - 9 juli - dag 2: Branäs - Björby (35,7 km)

Hej!

Idag vaknade vi upp i ett solvarmt tält några meter intill älven. I vanlig fika-anda när vädret tillåter började vi dagen med solljumma kanelbullar, kaffe och te till frukost. Även ett kortare morgondopp i det svalkande vattnet hann vi med innan det var dags för avfärd. 

Morgonlägret strax intill en sandstrand vid Klarälven.

Paddlingen under dagen var trevlig. Det konstant strömmande vattnet hjälper sannerligen till när man paddlar vilket resulterar i en hög marschfart. När paddeln inte är i vattnet och man tar en kort fika eller pratstund förflyttar vi oss fortfarande i strömriktningen vilket är ett skönt tillfälle att begrunda sig över den omgivande miljön. 

Lite fikasnack och rast på älven medans vi sakta flyter nedströms.

Denna del av Klarälven är helt fri från forsar och uppdämningar vilket resulterat i fantastiska förhållanden för att bara flyta med älven mil efter mil. Det är just detta faktum som är anledningen till de många flottar som vi har stött på. Turistkonceptet att åka på flotte innebär att man bygger sin egen flotte som man sedan flyter ned på Klarälven i naturens tempo. Ett trevligt inslag i vår upplevelse tycker vi! 

Med en glömd tandborste i tankarna stannade vi för lunch nära en livsmedelsaffär för lite varuinköp där vi bland annat köpte nybakade vitlöksbröd som förrätt inför den stundande lunchen som visade sig ske vara klockan 17.00 på eftermiddagen.

Påväg till matbutiken.

Lite tid att roa och stoja sig.

Efter lunchen som visade sig bli och vara vår middag fortsatte vi i lugnt tempo. Några kilometer nedströms valde vi att "koppla ihop oss" till en flotte och lyssna på lite musik. Stämningsfulla som vi kände oss blev det en salig blandning av Cash, Dylan och Cohen. 

Lämnar vår mygg- och fluginvaderade lunchhamn. 

Det roligaste på hela dagen var det som skulle komma skall när började prata med några Örebroare som skulle börja sitt flottäventyr imorgon från Klarälvens camping. Efter korta meningsutbyten blev vi inbjudna till en lägereld där vi förblev kvar hela kvällen. Det är dessa oväntade möten som sätter guldkant på en tur som denna. Att för en kväll utbyta historier och berättelser för en till synes främmande människa är någonting alldeles extra. Även ett gäng danskar som var på biläventyr i Sveriges inland anslöt sig kring lägerelden. 

Danskar, Örebroare och kajaktister, en fin avslutning på en paddlingsdag.

Det var allt för idag, tack för oss!

//William

 

 


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published