Klarälven till Västerhavet - 18 juli - dag 11: Lurö - Hindens rev (33,4 km)

Klarälven till Västerhavet - 18 juli - dag 11:  Lurö - Hindens rev (33,4 km)

Hej!

 

 En solig morgon välkomnades vi av när vi vaknade på Lurö. Vinden var fortsatt relativt stark men hade mojnat en aning jämfört med igårkväll. Prognosen visade att det skulle mojna ytterligare fram mot dagen.

 

Efter en längre morgon med inväntande av rätt väderförhållanden och en undersökning av en svullen hand från insektsbett kastade vi loss någon gång på tidig eftermiddag från Lurö och begav oss söderut.

 

Övergången var om än lite skvalpig fullt genomförbar. Viss gammal sjö och lättare vind men utan att ställa till några större problem.

 

Lunchen tillagades på en ö nordväst om Kållandsö. Det var vid detta laget som vi inser att våran mat börjar sina. Tanken var att vi skulle vara i Vänersborg ikväll och därav började maten vi handlade i Karlstad att ta slut.

Ett paddlings-tag närmare Vänersborg... 

Efter lunch blev det en riktig långkörare. Till en början var det väldigt vackert med många öar med släta klippor. Öarna började förekomma allt glesare och till slut fann vi oss på öppet hav igen för att hålla vår höjd gentemot Hindens rev.

 

Det var till en början inga problem då vinden nu var nästintill obefintlig, men det skulle ändras. Med ungefär en kilometer kvar till revet och många timmars paddlande i ryggen började det blåsa upp, och det riktigt snabbt. 

Lugnet före stormen. 

På bara några få minuter blåste det åtminstone sju meter per sekund med stora vågor som följd. Som tur var befann vi oss relativt nära revet och kunde paddla fram utan några större bekymmer men vi blev ordentligt blöta och uppskrämda. 

 

Regnet kom även lägligt precis när vi kom fram. Ett kortvarigt sådant för sedan uppenbarade sig på regnbågen och solnedgången.

Regnbågen uppenbarade sig efter en kortare regnskur.

Tälten är uppslagna mitt på gångstigen som går utmed hela revet. Middag blev en salig blandning av de rester som vi har kvar, främst havregryn men även en burk tonfisk. 

 

Imorgon blir det en tidig morgon inför vår sista strapats på Vänern mot Vänersborg.

 

Allt gott,

 

//William


Older post Newer post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published